Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Stemple do Ściskania

Stemple do Ściskania

Przy badaniu na ściskanie próbka jest mniejsza od stempla. Również podczas obciążania nie powinna ona występować poza brzegi stempla.

Badanie na ściskanie przeprowadzane jest na łamliwych próbkach, aby zmierzyć kruchość, świeżość, wytrzymałość, np. cukierków, ziaren kawy albo owoców (w celu określenia zachowania podczas składowania w stosie).

Badania produktów elastycznych takich, jak chleb, ciasta, sery, ryby i piani przeprowadzane są cyklicznie: próbka jest dwukrotnie ściskana jest do pewnego stopnia i ponownie odprężona. Stosunek kompresji i dekompresji wskazuje na wytrzymałość, kleistość, stopień dojrzałości i własności wisko-elastyczne.

Kontakt

Zwick Roell Polska
Tel.  +48 42 662 10 40
E-Mail  biuro@zwick.pl
Skontaktuj się teraz

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane