Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Przyrząd do Rozciągania Ciasta

Przyrząd do Rozciągania Ciasta

Badanie ciągnienia ciasta jest badaniem wytrzymałości na rozciąganie w mikroskali, przy którym do badania wystarczają nawet najmniejsze ilości mąki lub ciasta. Ustalane są własności obrabiania, ciągłość, elastyczność i kleistość ciast i glutenu.

W ten sposób można porównywać różne mąki i składniki piekarskie oraz ustalić ich wpływ na wynik pieczenia. Różne receptury, sposoby i czas obróbki oraz dodatki, mogą być poprawiane w celu otrzymania optymalnego produktu końcowego.

Urządzenie jest alternatywnie stosowane do określania cech elastyczności gumy do żucia.

Kontakt

Zwick Roell Polska
Tel.  +48 42 662 10 40
E-Mail  biuro@zwick.pl
Skontaktuj się teraz

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane