Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Przyrząd do 3-Punktowego Zginania

Przyrząd do 3-Punktowego Zginania

Do badań wytrzymałości na zginanie trzypunktowe próbka układana jest na dwóch podporach i centralnie obciążana stemplem.

Badanie to dobrze spełnia swoje zadanie w przypadku materiałów kruchych, które ponadto podczas produkcji otrzymują ten sam wymiar próbki, np. wafle, ciastka, batoniki czekoladowe albo też makarony.

Wytrzymałość na zginanie i wytrzymałość statyczna, skłonność do łamania i pękania zapewniają wyciągnięcie wniosków odnośnie różnych receptur. Ponadto umożliwia określenie wpływu wilgoci, czasu i temperatury pieczenia oraz opakowania i składowania na cechy produktu.


Videos

 

3-point flexture test on crispbread - 3-Punkt-Biegeversuch an Knäckebrot

3-point flexture test on crispbread with Zwick Materials Testing Machine - 3-Punkt-Biegeversuch an Knäckebrot ...
Video 00:00:36
112_Knaeckebrot.wmv (21 M)

Kontakt

Zwick Roell Polska
Tel.  +48 42 662 10 40
E-Mail  biuro@zwick.pl
Skontaktuj się teraz

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane