Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Komora Wielokrotnej Ekstruzji Wstecznej

Komora Wielokrotnej Ekstruzji Wstecznej

Struktury krystaliczne tłuszczu, takiego jak masło i margaryna zostają w różnych procesach przetwórczych stopniowo złamane. Ta zmiana materiałowa daje się zmierzyć przy pomocy pracy zmiękczenia albo jako wartość twardości resztkowej.

Perforowany stempel ekstruzji wstecznej ekstruduje tłuszcz w kilku cyklach. Ustalana jest liczba cykli, która wymagana jest do uzyskania zdefiniowanej twardości resztkowej albo wartość resztkowa po zdefiniowanej liczbie cykli.

Przy użyciu innych metod testowych urządzenie stosowane jest również do badań lodów, twarożków i gotowanego makaronu.

Kontakt

Zwick Roell Polska
Tel.  +48 42 662 10 40
E-Mail  biuro@zwick.pl
Skontaktuj się teraz

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane