Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Komora Ottawa (OTMS)

Komora Ottawa (OTMS)

Komora Ottawa (Ottawa Texture Measuring System) bada wytrzymałość produktów poprzez ściskanie i ekstruzję. W ten sposób można np. określić stopień dojrzałości, delikatność, chrupkość albo pracę ekstruzji na zdefiniowanej ilości próbki. Metoda ta nadaje się przede wszystkim do badania produktów, które dają się łatwo ekstrudować, takich, jak np. warzywa puszkowane, świeży ser i pasty mięsne, stosowana jest jednak także do produktów ekstrudowanych i cerealiów.

Dzięki różnym talerzom ekstruzyjnym i nakładkom redukcyjnym do zmniejszania objętości można dopasować urządzenie do różnych materiałów. W przypadku użycia płyty uszczelniającej mogą być mierzone czyste siły kompresji.


Videos

 

Simulation of the chewing behavior of food

Simulation of the chewing behavior of food using the Ottawa texture measuring system cell (OTMS cell)
Video 00:01:58
208_Ottawa-Zelle_EN.wmv (146 M)

Kontakt

Zwick Roell Polska
Tel.  +48 42 662 10 40
E-Mail  biuro@zwick.pl
Skontaktuj się teraz

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane