Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Komora Kramera

Komora Kramera

Komora Kramera symuluje jednorazowe ugryzienie produktu spożywczego i udziela informacji o właściwościach podczas gryzienia - chrupkości i twardości. Jest ona stosowana do badań produktów mięsnych, małych owoców i warzyw oraz cerealiów i przekąsek (np. chrupki ziemniaczane).

5 do 10 ostrzy zagłębiających się ze stałą prędkością we włożony materiał spręża, tnie i ekstruduje go (płyta spodnia komory posiada szczeliny). Badanie przeprowadzane jest na zdefiniowanej ilości materiału próbki. Dzięki wielu ostrzom pomiar odbywa się jednocześnie w wielu miejscach, w ten sposób wyrównywane są lokalne odchylenia tekstury.


Videos

 

Prüfung von Hamburgern / Frikadellen - Testing of hamburgers

Texturanalyse mit einer Zwick Material-Prüfmaschine zwicki-Line, Prüfung von Hamburgern / Frikadellen mit ...
Video 00:01:17
87_Texture_analysis_of_burger.wmv (8.8 M)

Kontakt

Zwick Roell Polska
Tel.  +48 42 662 10 40
E-Mail  biuro@zwick.pl
Skontaktuj się teraz

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane