Pliki cookie na naszej witrynie
Nasza witryna używa plików cookie w celu zapewnienia, że dajemy Ci najlepszą satysfakcję przeglądania.
Kontynuując przeglądanie naszej witryny, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie.

 
Więcej Informacji
Analiza Tekstury Żywności

Analiza Tekstury

Instrumentalne badania odtwarzają sensoryczne testy albo procesy obróbki środków spożywczych. Instrumentalna analiza tekstury wyklucza subiektywne wpływy podczas badania.

Zalety instrumentalnej analizy tekstury w kilku punktach:

  • Subiektywne testy zastępowane są obiektywnymi - ważne kryteria kontroli takie jak: świeżość, chrupkość, smarowalność ustalane są obiektywnie.
  • Nawet najmniejsze odchyłki mogą zostać zapisane i przedstawione w liczbach.
  • Dzięki standaryzacji metod badawczych (normy zakładowe) można w różnych zakładach produkcyjnych otrzymać taką samą jakość produktu. Jest to szczególnie ważne w przypadku silnie zautomatyzowanych produkcji oraz dla dostawców półproduktów, dodatków i systemów spożywczych. Dzięki ulepszonej, stałej jakości produktów można z góry wykluczyć reklamacje.
  • Badania dostarczają powtarzalnych wyników.
  • Wyniki można przedstawiać za pomocą grafik i interpretować je, a wykonanie dokumentacji jest proste.
  • Odpowiednia dokumentacja jakości produktu ułatwia pertraktacje między producentami, dostawcami i klientami.

Videos

 

Texture analysis of noodles with Zwick materials testing machine

Texture analysis with Zwick materials testing machine zwicki-Line, testing of noddles - Texturanalyse mit ...
Video 00:00:54
77_Texture_analysis_of_noodles_with_Zwick_materials_testing_machine_01.wmv (4.9 M)

Zapytanie kontaktowe
Zwrot grzecznościowy*
Kraj*
* Pola wymagane